Ενθουσιάστηκαν με τις ομορφιές της Ζακύνθου
Σαράντα μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του Γυμνασίου Αρτάκης πραγματοποίησαν τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο νησί της Ζακύνθου, με συνοδούς εκπαιδευτικούς τους κ. Λακαφώση, κ. Πολυχρονιάδου, κ. Σύρου και κ. Τζοβλά.
Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν στην μαθητική εστία Ζακύνθου η οποία είχε τις κατάλληλες προδιαγραφές για τους επισκέπτες της. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους έκαναν αρκετές στάσεις σε αξιοθαύμαστες περιοχές, που κίνησαν το ενδιαφέρον των παιδιών.
Κάποιες από αυτές ήταν ο ισθμός της Κορίνθου και η γέφυρα του Ρίου - Αντιρρίου. Μετά την άφιξη τους στο νησί, οι μαθητές επισκέφτηκαν το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην περιοχή της Λιθακιάς, όπου πληροφορήθηκαν για τα θαλάσσια απειλούμενα είδη του νησιού.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι μαθητές διασκέδασαν κάνοντας βόλτες στα σοκάκια του γραφικού νησιού. Το πρωί της δεύτερης ημέρας η περιβαλλοντική ομάδα εξερεύνησε την πεντακάθαρη παραλία του Λαγανά και στην συνέχεια πραγματοποίησε ασκήσεις πεδίου .
Αμέσως μετά ξεναγήθηκε στο μουσείο φυσικής ιστορίας ʽʼΧέλμηʼʼ. Το σούρουπο της ίδιας ημέρας με μεγάλη προσμονή οι μαθητές είδαν την μαγευτική θέα από το ναυάγιο. Το βράδυ τα παιδιά διασκέδασαν με συντροφιά λαϊκών τραγουδιών στην τοπική ταβέρνα "Ποπουλάρι"ʼ. Την τελευταία μέρα τους στο νησί επισκέφτηκαν τον ναό του Αγίου Διονυσίου.