Σπαράγγια
Τρυφερά και ντελικάτα είναι από τα ομορφότερα και πιο υγιεινά δώρα του Μάη.
Πρωταγωνιστούν στα πιάτα της ελαφριάς ανοιξιάτικης κουζίνας, προσφέροντας τη λεπτή τους γεύση σε ζεστές και κρύες δημιουργίες. Ισχυρό αφροδισιακό για τους Ρωμαίους. Απαραίτητο στο τραπέζι των αρχαίων μας προγόνων. Λίγο ξεχασμένο και παραμελημένο από τους σύγχρονους Έλληνες. Τρυφερό γεμάτο γλύκα και νοστιμιά, πολύ εύπεπτο, θέλει πολύ λίγο βράσιμο για να το απολαύσετε σωστά, να διατηρήσει τις βιταμίνες, το σχήμα και το χρώμα του και το κυριότερο τις λεπτές αρωματικές του νότες.
Η προετοιμασία και το μαγείρεμά τους είναι πολύ απλό. Αφού το πλύνετε καλά κόψτε τις άκρες του χαμηλά μέχρι εκεί που ξεκινάει το τρυφερό σημείο. Θα το νιώσετε με το μαχαίρι. Βυθίστε το για λίγα μόλις λεπτά σε καλά αλατισμένο νερό που βράζει. Είναι θαυμάσιο μέσα με ομελέτες, αλλά και μαζί με αυγά τηγανητά. Ταιριάζει με μπέικον και τυριά. Κάνει ωραίο συνδυασμό με τον αρακά. Συνδυάζεται υπέροχα με ρύζι και κάνει κορυφαία ριζότο. Εμπλουτίζει τις σαλάτες. Και οπωσδήποτε είναι υπέροχο εντελώς μόνο του.
Γευτείτε το άφοβα στο τραπέζι σας μιας και είναι πολύ ωφέλιμο αλλά και πολύ χαμηλό σε θερμίδες ανακαλύπτοντας ξανά ένα κορυφαίο λαχανικό.