Περίσεψαν κόκκινα αυγά από το πασχαλινό τραπέζι;
Μετά από τόσο κρέας μας χρειάζεται αυτή η δροσερή σαλάτα. Απολαύστε την μια από αυτές τις ημέρες σαν κυρίως πιάτο, είναι χορταστική από μόνη της και δε χρειάζεστε παρά μια φέτα μαύρο ψωμί σαν συνοδευτικό.
ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΥΓΑ
• 3 κονσέρβες τόνου σε νερό
• 8 αυγά βρασμένα σφιχτά κομμένα στα 4
• 5 πατάτες βρασμένες σε νερό κομμένες σε κύβους
• 1/2 κούπα κάπαρη
• 1 κούπα μαύρες ελιές σε φετούλες
• 1/2 κούπα αγγουράκι τουρσί σε φετούλες
• 6 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
• 4 ντομάτες σε κυβάκια
• 1 κόκκινη + 1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
• 1 αγγούρι σε φετούλες
• 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
• 1 ματσάκι άνηθο «»
Για τη σος
• 1 κούπα μαγιονέζα
• 2 κουταλιές μουστάρδα
• 2 κουταλιές ξίδι
• 1 κουταλιά λεμόνι
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι.
Για τη σος χτυπώ σε μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί.
Ανακατεύω όλα τα υλικά της σαλάτας σε μπολ εκτός από τα αυγά.
Περιχύνω με τη σος, ανακατεύω ξανά Διακοσμώ με τα αυγά λίγη κάπαρη και ελιές.
Aπολαύστε την!