Γιωργάκης like Ομπάμα!

Γιωργάκης like Ομπάμα!
14 Απριλίου 2013, 07:20
A+ A-
Ο πρώην Πρωθυπουργός συγκρίνει τον εαυτό του με τον πλανητάρχη
Συνέντευξή στο αμερικανικό δίκτυο MSNBC, παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ισχυρίστηκε ότι παρέλαβε μια διαλυμένη οικονομία, συγκρίνοντας την Ελλάδα με τις ΗΠΑ, την περίοδο που ανέλαβε ο Μπαράκ Ομπάμα. «Ο Ομπάμα κι εγώ αναλάβαμε οικονομίες-κουρέλια», είπε χαρακτηριστικά.

«Όπως στις ΗΠΑ ο Ομπάμα κληρονόμησε μία οικονομία σε άσχημη κατάσταση από τους Αμερικάνους συντηρητικούς, έτσι και η δική μου κυβέρνηση κληρονόμησε μία οικονομία σε άσχημη κατάσταση από τους Έλληνες συντηρητικούς», συνέχισε ο κ. Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, υποστήριξε ότι «τα υψηλά ελλείμματα στην Ελλάδα ήταν τα συμπτώματα βαθύτερων προβλημάτων. Βέβαια τα «συμπτώματα» θα μπορούσαν να μας εξαφανίσουν, αλλά καταφέραμε τελικά να αποφύγουμε τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ.

»Οι ευρωπαίοι εταίροι μας βοήθησαν, αλλά αυτό που δεν κατάλαβαν είναι ότι η οριστική επίλυση του προβλήματος δεν μπορεί να έλθει από την αυστηρή λιτότητα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, αλλά από βαθιές αλλαγές και περισσότερο ανθρώπινη προσαρμογή. Αυτό τους λέγαμε, χρειάζεται χρόνος και ηρεμία για βαθιές αλλαγές».

Επιστροφή