Η Επιθεώρηση Εργασίας δικαίωσε τους εργαζομένους στο Τσιμεντάδικο
Η πρώτη νίκη των εργαζομένων στα "Τσιμέντα Χαλκίδας", στη μάχη για να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο επιτεύχθηκε. Η Επιθεώρηση Εργασίας Εύβοιας δικαίωσε τους εργαζομένους στην προσφυγή που είχαν κάνει κατά της ΑΓΕΤ.
Η προσφυγή είχε γίνει για άρνηση αποδοχής της εργασίας τους, για μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας, για προσβολή της προσωπικότητας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, για ηθική παρενόχληση και για παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης.
Ο επιθεωρητής Εργασίας Θανάσης Καλαβρής ( φωτό) αποφάνθηκε ότι το δίκιο βρίσκεται στην πλευρά των εργαζομένων και συνιστά στην εταιρεία την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων στο προηγούμενο καθεστώς και την έναρξη καλόπιστου διαλόγου, προς όφελος και των δύο πλευρών.
Σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η σύσταση αυτή, ο κ. Καλαβρής συνιστά στους εργαζομένους να διεκδικήσουν την απασχόλησή τους σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα.




















