Αφήνουν χωρίς εκπαίδευση τα παιδιά με ειδικές ανάγκες
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Τάσος Χρονάς, Γιώργος Γκικόπουλος και Σοφία Ντούρου (φωτό) εξέδωσαν ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την κατάργηση των Ειδικών σχολείων, που θα έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς εκπαίδευση τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Στην ανακοίνωσή τους οι τρεις σύμβουλοι τονίζουν ότι: « Με την ψήφιση του Ν.4115/2013 στο άρθρο 39 τα Ειδικά Σχολεία μετατρέπονται σε Κέντρα Υποστήριξης και εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούν να κάνουν ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο.
Επιπλέον χιλιάδες εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής των σημερινών ΣΜΕΑΕ, με πολύτιμη ειδίκευση στην Ε.Α., θα χάσουν τα επόμενα χρόνια τις οργανικές θέσεις τους, αν είναι μόνιμοι (ή δε θα διοριστούν ποτέ, αν είναι αναπληρωτές), και είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να εργαστούν στην Ε.Α. ξανά.»