Αποκρούσεις στον παράδεισο για τον Λουκά Καγιά
30 Μαρτίου 2013, 14:13
Έφυγε από τη ζωή ο τερματοφύλακας της ιστορικής ομάδας του ΑΟΧ, που ανέβηκε στην Α΄Εθνική την σεζόν 1967-1968.
Σε ηλικία 73 χρόνων έφυγε για πάντα από τη ζωή ο Λουκάς Καγιάς, ο οποίος ήταν ο τερματοφύλακας της ιστορικής ομάδας του ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ, η οποία ανέβηκε στην Α΄Εθνική κατηγορία την σεζόν 1967-1968.
Εκείνη η ομάδα ήταν και η τελευταία ομάδα της Εύβοιας, που αγωνίστηκε στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού από τότε μέχρι σήμερα δεν κατάφερε καμία ομάδα του νομού να πανηγυρίσει παρόμοια άνοδο.
Ο Λουκάς Καγιάς εργαζόταν στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου ήταν και ο τόπος διαμονής του. Η κηδεία του έγινε την Παρασκευή 29 Μαρτίου, στη Λιβαδειά και πλέον κάνει ...αποκρούσεις στον παράδεισο.
Στην ιστορική φωτογραφία, από το αρχείο της εφημερίδας "Γνώμη" βλέπετε την ομάδα του ΑΟΧ, όπως παρατάχθηκε σε αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα το 1967. Στη θέση του τερματοφύλακα ήταν ο Λουκάς Καγιάς.




















