Συκοπαγίδες

Συκοπαγίδες
6 Δεκεμβρίου 2013, 02:00
A+ A-
Μήνας λαμπρός!



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Και νά ʼμαστε στον τελευταίο μήνα κι αυτού του χρόνου. Νομίζω ότι αυτός ο μήνας ασκεί μια γοητεία πάνω μας και μας βγάζει τον καλύτερό μας εαυτό. Δεν ξέρω πάλι μπορεί να φταίει όλη αυτή η λαμπρότητα με την οποία προβάλλεται, όλα εκείνα τα στολίδια και τα λαμπιόνια που τον περιβάλλουν. Ο καιρός περνάει γοργά, κάντε από τώρα τα γιορτινά καλέσματα. Ξετρυπώστε έγκαιρα τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και ετοιμάστε το σπιτικό σας. Σκεφτείτε κυρίως, με πιο τρόπο θα βοηθήσετε αυτούς που έχουν ανάγκη. Ξέρω σε τέτοιους καιρούς δεν περισσεύουν πολλά, τα αποθέματα της αγάπης όμως είναι ανεξάντλητα και το καλό δε βοηθά μόνο τον αποδέκτη, αλλά και μας τους ίδιους. Για τους αγαπημένους φτιάξτε κάτι με τα χεράκια σας και αφού το κλείσετε σε όμορφο κουτάκι χαρίστε το μαζί με τις πιο γλυκές ευχές. Εγώ θα σας φτιάξω κάτι τέτοιο που μπορείτε να το ετοιμάσετε από τώρα μιας και διατηρείται για πολύ καιρό.


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 1/2 κιλό ξερά σύκα

• 3 κουταλιές μέλι

• 3 κουταλιές τσίπουρο

• 1/2 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη

• 1/2 κουταλάκι πιπερόριζα ξερή τριμμένη

• Ελάχιστο μαύρο πιπέρι σε σκόνη

• Ελάχιστο γαρίφαλο σε σκόνη

• 1 κούπα καρύδια, φιστίκια Αιγίνης  χονδροαλεσμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Μουλιάζω τα σύκα αν είναι πολύ σκληρά για 1 ώρα σε βραστό νερό, τα στραγγίζω καλά, τα πολτοποιώ, (αν είναι μαλακά τα πολτοποιώ κατευθείαν) και τα ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθω το μείγμα σε ένα μακρύ μπαστούνι και το τυλίγω σε λαδόκολλα. Ψήνω στους 140 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφήνω να κρυώσει και κόβω σε μικρά κομματάκια.

Απολαύστε τα!

Επιστροφή