Σάλτσα πιπεριάς βασιλικού

Σάλτσα πιπεριάς βασιλικού
4 Οκτωβρίου 2013, 02:00
A+ A-
Έχει το όνομα έχει και τη χάρη



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Βασιλικός: Τονώνει την αδύνατη μνήμη και βοηθά στις ημικρανίες, μας φτιάχνει τη διάθεση και λένε πως βοηθά στη μελαγχολία. Δίνει γεύση και στην πιο απλή μακαρονάδα. Κάνει με την ντομάτα την πιο τρυφερή σχέση.
Η γεύση του μοναδική και τον απολαύσαμε όλο το καλοκαίρι και θα συνεχίσουμε να τον γευόμαστε τουλάχιστον μέχρι το Νοέμβρη που πια ξεσταχυάζει. Υπάρχει βέβαια και ο χειμωνιάτικος, καθώς και ο αποξηραμένος που όμως δεν έχουν την ίδια υπέροχη γεύση. Γιʼ αυτό απολαύστε τον όσο ακόμη είναι καιρός. Προτιμήστε αυτόν με τα πολύ μεγάλα πλατιά φύλλα που είναι ιδιαίτερα γλυκός και γευτείτε τον ακόμα και μέσα στις σαλάτες. 

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 2 κόκκινες πιπεριές (ψητές)

• 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

• 1/3 κούπας ελαιόλαδο

• 4 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί

• 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας

• 1 κούπα φουντούκια σε σκόνη

• Αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, πιπέρι καγιέν

• 10-12 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πολτοποιώ τα υλικά όλα μαζί και αφήνω για μια νύχτα στο ψυγείο, να αναπτυχθούν τα αρώματα.

Είναι ιδανικό ντιπάκι για ωμά ή ψητά λαχανικά. Απολαύστε την πάνω από μπρουσκέτες με φέτα. Συνοδεύει άψογα ψητά κρέατα και ψάρια και είναι υπέροχη αν τη ζεστάνετε και τη σερβίρετε με μια ωραία μακαρονάδα ή ένα ριζότο.

Επιστροφή