Μπισκότα λεμονιού
* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Ένας φίλος μού ʽγραψε στο mail, -ξέρετε εσείς- με τους φίλους μας βρισκόμαστε πια ηλεκτρονικά κυρίως. «Με κρίση, χωρίς κρίση η ζωή είναι ωραία». Ε λοιπόν ναι, αλλά εγώ θα σας το πω και μαγειρικά, με γεύσεις.
Η ζωή είναι ξινή, πικρή πολλές φορές, είναι όμως και γλυκιά και όπως και νά ʼχει -σε πείσμα μερικών μερικών- πάντα συνεχίζεται, χαρίζοντάς μας όλες τις γεύσεις . H Ζωή είναι μια φίλη κάπου στην Εύβοια και παλεύει με δράκους. Δεν την φοβάμαι γιατί η ζωή στο τέλος πάντα κερδίζει! Η ζωή είναι σαν τα μπισκοτάκια που θα σας φτιάξω σήμερα, γλυκόξινα και απίθανα. Απολαύστε τα!
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 1/4 κούπας χυμός λεμονιού
• 250 γραμ βούτυρο
• 2 1/2 κούπες αλεύρι
• 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
• 1 κούπα ζάχαρη
• 2 κουταλιές μέλι θυμαρίσιο
• 1 μεγάλο αβγό
• Βανίλια
• Ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 λάιμ
• 1 κουταλιά φρέσκο θυμάρι πολύ καλά τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπώ το βούτυρο με τη ζάχαρη, το θυμάρι και το ξύσμα των λεμονιών για 5 λεπτά τουλάχιστον. Προσθέτω το αβγό, χαμηλώνω την ταχύτητα και μόλις ενσωματωθεί, συνεχίζω με το χυμό λεμονιού και το μέλι. Κοσκινίζω το μπέικιν πάουντερ με τη βανίλια και το αλεύρι και τα προσθέτω στο μείγμα του βουτύρου χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ. Χτυπώ ίσα να ενσωματωθεί το αλεύρι και τοποθετώ τη ζύμη για σαράντα λεπτά στο ψυγείο. Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί βάζω μικρά μπαλάκια από το μείγμα (θα πέσουν κατά το ψήσιμο σχηματίζοντας μπισκοτάκια) και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 17 λεπτά περίπου.
Διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί για 15 ημέρες. Αν σας ξενίζει το θυμάρι, μην το προσθέτετε, αξίζει όμως να το δοκιμάσετε, είναι ένα από τα πιο όμορφα αρωματικά μας βότανα και ταιριάζει θαυμάσια με το λεμόνι, σίγουρα και στα γλυκά, τολμήστε το. Βρείτε μάλιστα την ποικιλία θυμαριού που λεμονίζει, είναι ασύγκριτο!