Φέτα πανέ
* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Ποιος τό ʼπε ότι το καλοκαίρι τέλειωσε. Μεγάλο λάθος, ίσως να μας τέλειωσαν οι διακοπές, μπορεί και ο χρόνος για θαλασσινά μπανάκια, αλλά έχουμε μπροστά μας πολύ καλοκαίρι ακόμα. Πολλά παγωμένα ουζάκια θα αποζητήσουμε και θα πιούμε στην υγειά μας. Πολλές βολτίτσες και ονειρεμένες εκδρομούλες έχουμε ακόμα στα σκαριά.
Ολα τα ωραία τελειώνουν κάποτε. Τελειώνουν όμως για να ξαναρχίσουν -κρατήστε το αυτό- μαζί με «όλα τα ωραία».
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 240 γραμ. τυρί φέτα (σε 4 κομμάτια)
• 1 μικρό αβγό
• 4-5 κουταλιές αλεύρι από καλαμπόκι
• Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• Ελάχιστο λευκό πιπέρι, αλάτι, μοσχοκάρυδο
• Μερικές πίκλες για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπώ το αβγό και το ανακατεύω. Καρυκεύω. Ανακατεύω το καλαμποκάλευρο με λίγο πιπέρι και αλάτι. Βουτώ τα κομμάτια της φέτας στο αλεύρι, κατόπιν στο αβγό και πάλι στο αλεύρι. Τηγανίζω σε μπόλικο καυτό λάδι για 1 περίπου λεπτό και στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί. Συνοδεύω με τουρσάκια.
Χρειάζομαι μια σκληρή φέτα την οποία θα κόψω σε χονδρά κομμάτια και θα τηγανίσω δυνατά και γρήγορα για να μη λιώσει.