Χιόνι καφέ

Χιόνι καφέ
16 Αυγούστου 2013, 02:00
A+ A-
Όλα στον πάγο



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου




Στην παραλία ή στη βεράντα, στην καφετέρια ή στο παγκάκι, ακόμα και τρέχοντας ο Έλληνας απολαμβάνει το καφεδάκι του. Μπόλικα παγάκια για να ξορκίσουμε τη ζέστη, δυνατός καφές για να ξορκίσουμε την κούραση και καλή παρέα για να παρηγορηθούμε που ξεμείναμε εδώ δίχως διακοπές και φέτος. Ζέστη, κούραση, διάθεση όλα θα φτιάξουν με ένα καφεδάκι.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 3/4  κούπας ζάχαρη
• 8-10  κουταλάκια στιγμιαίο καφέ της αρεσκείας σας σε σκόνη
• 4 κουταλάκια  κακάο 
• 3 κούπες νερό
• 2 κούπες κρέμα γάλακτος

Για τη σαντιγί
• 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
• 1 ½ κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
• ελάχιστη εσάνς βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύω τα 3 πρώτα σε κατσαρολάκι και σταδιακά ανακατεύω τη 1 κούπα νερό. Αφαιρώ από τη φωτιά μόλις ομογενοποιηθούν και πριν φτάσει το μείγμα σε βρασμό. Προσθέτω το υπόλοιπο νερό και την κρέμα. Μεταφέρω σε παγοθήκες (45 μικρές περίπου) και παγώνω.

Πριν σερβίρω:
Βάζω στο μπλέντερ του μίξερ 14 παγάκια από καφέ προσθέτω 1/4 κούπας παγωμένο νερό  και χτυπώ μέχρι να σπάσουν. Μοιράζω σε δυο ποτήρια. Γαρνίρω με την κρέμα που έχω χτυπήσει σε σαντιγί.


Τα παγάκια από καφέ διατηρούνται 1 μήνα στην κατάψυξη και έχω στη στιγμή ένα σούπερ παγωμένο καφέ. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και πάντα για ενήλικες αντί για νερό προσθέτω στο μπλέντερ 1/4 της κούπας λικέρ του καφέ. 

Επιστροφή