Παγωτό μόκα με σάλτσα σοκολάτας

Παγωτό μόκα με σάλτσα σοκολάτας
9 Αυγούστου 2013, 02:00
A+ A-
Οι χάρες του καλοκαιριού


* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Το καλοκαιράκι συνεχίζει και εμείς ανανεωμένοι παλεύουμε με διάθεση και όρεξη την καθημερινότητα και τα δύσκολα της εποχής. Ελπίζω το κύμα να παίρνει μαζί του όλο το άγχος και τις στεναχώριες και να μας αφήνει μόνο τη δροσιά και τα χαδάκια του. Συνεχίζουμε λοιπόν τις βουτιές όποτε μπορούμε και μαζί πολλές δροσερές συνταγές όπως αυτή που σας δίνω σήμερα. Το αγαπημένο σε όλους παγωτό.


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ: 


Για τη σάλτσα:

• 185 γραμ. κουβερτούρα σε κομματάκια

• 1/3 κούπας νερό

• 60 γραμ. βούτυρο

• 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη

• 1 κουταλιά μπράντι


Για το παγωτό:

• 250 γραμ. τυρί κρέμα

• 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα συμπυκνωμένο 

• 1/3 κούπας κρέμα γάλακτος

• 1 κουταλιά στιγμιαίο καφέ διαλυμένη σε 2 κουταλιές καυτό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετώ σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός το ποτό και τα ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτω το μπράντι και αποσύρω. Μόλις κρυώσει τοποθετώ σε δοχείο στην κατάψυξη, για αρκετές ώρες (8 τουλάχιστον). Χτυπώ όλα τα υλικά του παγωτού στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και τοποθετώ  σε δοχείο παγωτού στην κατάψυξη μέχρι να πήξει (6 ώρες περίπου). Βγάζω το παγωτό από την κατάψυξη και το χτυπώ αρκετά στο μίξερ να αφρατέψει. Σε μεγάλο μπολ βάζω μερικές κουταλιές από το παγωτό και λιγότερες με τη σάλτσα, συνεχίζω με παγωτό και σάλτσα χωρίς να ανακατεύω τα δυο μείγματα μέχρι να μπουν όλα στο μπολ. Τοποθετώ 4 ώρες στην κατάψυξη και σερβίρω.

Φτιάξτε οπωσδήποτε αυτή τη σοκολατένια σάλτσα που ενώ παγώνει παραμένει μαλακιά. Και με έτοιμο ακόμα παγωτό βανίλιας δείχνει υπέροχη αρκεί να την τοποθετήσετε σε μπολ εναλλάξ με το παγωτό.

Απολαύστε το!

Επιστροφή