Peach cup (Πιτς καπ)
* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Συνήθως αυτή την εποχή σχεδιάζουμε μικρά παρτάκια στον κήπο και είναι μια ευκαιρία νʼ απολαύσουμε τις όμορφες νύχτες του Αυγούστου με την παρέα καλών φίλων.
Παλιότερα αυτά τα πάρτι ήταν περισσότερα και ξέρω πολλούς που τα περίμεναν όλο το χρόνο. Τώρα κάτι το οικονομικό, κάτι η διάθεση, όλο και αραιώνουν.
Μην το βάζετε όμως κάτω, τρώγοντας έρχεται η όρεξη! Ξεκινήστε το και θα δείτε ότι κάνατε καλά. Όσο για το οικονομικό, δεν χρειάζονται πολλά πράγματα, ούτε πολύπλοκα φαγητά. Προμηθευτείτε κάμποσα φρούτα, και μερικά τυριά, διακοσμήστε τα όμορφα σε μεγάλο δίσκο και κρατήστε τα κρύα. Όσο για το ποτό, αυτό θα τo φτιάξουμε μαζί, ένα και αχτύπητο. Θα περάσετε τόσο καλά που θα το επαναλάβετε σύντομα. Κι αν δεν υπάρχει κήπος διαθέσιμος δεν πειράζει.
Δίνουμε ραντεβού βραδάκι στην παραλία και κάνουμε το καλύτερο πάρτι!
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 6 ροδάκινα ή νεκταρίνια
• 1,5 λίτρο (2 μπουκάλια) παγωμένο αφρώδες λευκό κρασί
• 3 κουταλιές ζάχαρη
EΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζω τα ροδάκινα και τα κόβω σε φέτες. Τα βάζω σε μεγάλο μπολ, προσθέτω το ένα μπουκάλι κρασί και τη ζάχαρη. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και τοποθετώ στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα και μέχρι 3 ώρες. Λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέτω το άλλο μπουκάλι.
Το ποτό αυτό πρέπει να σερβιριστεί χωρίς πάγο, αλλά θα πρέπει να είναι πάρα πολύ καλά παγωμένο. Γιʼ αυτό το λόγο καλό είναι να βάλετε το δεύτερο μπουκάλι κρασί μισή ωρίτσα έως σαράντα λεπτά στην κατάψυξη. Τώρα, αν δεν σας αρέσουν τα σαμπανιζέ κρασιά, επιλέξτε λευκό κρασί τύπου Μοζέλ, ταιριάζει θαυμάσια.
Απολαύστε το!