Σουβλάκια κοτόπουλου

Σουβλάκια κοτόπουλου
14 Ιουνίου 2013, 02:00
A+ A-
Και ...συνεχίζουμε



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Σαφώς και δεν μου επιτρέπεται να είμαι μέσα στη μιζέρια από αυτή εδώ τη στήλη που είναι μαγειρικού ενδιαφέροντος και θά ʼπρεπε να αφήνω σε άλλους πιο ειδικούς να λένε και να γράφουν τα της μιζέριας μας. Πρέπει όμως να αντισταθούμε ο καθένας με τον τρόπο του σʼ αυτή την τρέλα.  Ο δικός μου τρόπος είναι αυτός της μαγειρικής. Ο καθένας ας βρει το δικό του και όσοι μπορούν, βοηθούν τους υπόλοιπους.  Όσο περίεργο κι αν θά ʼναι αυτό το καλοκαίρι, εμείς θα κάνουμε τις βουτιές μας,  θα καλούμε τους φίλους και θα ψήνουμε τα καλούδια μας στη βεράντα. Θα συνεχίσουμε δηλαδή  να πορευόμαστε και να ζούμε σε πείσμα μερικών. Στο τέλος, πάντα κερδίζει η ζωή και μια από τις πιο ηχηρές εκδηλώσεις της είναι η τροφή. Συνεχίζουμε λοιπόν, ακάθεκτοι, τις καλοκαιρινές μας μαγειρικές και προσφέρουμε και κάτι, έστω από το υστέρημα, στους διπλανούς μας που το έχουν πολύ ανάγκη.


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 2/3 κούπας χυμός λεμονιού

• 3/4 κούπας χυμός πορτοκαλιού

• 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

• 1 κουταλιά φρέσκια ρίγανη

• 1 κουταλάκι κύμινο

• 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

• 1 κουταλιά ελαιόλαδο

• 2 ολόκληρα φιλέτα κοτόπουλο (500 γραμ.)

• 1 κόκκινη +1 πράσινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια

• 12 ξύλινα καλαμάκια ή 6 μεταλλικά.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβω το κρέας σε μεγάλους κύβους.  Ανακατεύω σε γυάλινο μπολ τα πρώτα 7 υλικά και προσθέτω στη μαρινάδα το κοτόπουλο. Σκεπάζω και τοποθετώ στο ψυγείο για 10 ώρες. Την επομένη περνώ το κρέας στα σουβλάκια εναλλάξ με τις πιπεριές και ψήνω σε μπάρμπεκιου ή στη σχάρα του φούρνου και στους 220 βαθμούς τα σουβλάκια (20 λεπτά). Στο μεταξύ τοποθετώ τη μαρινάδα σε κατσαρολίτσα φέρνω σε βρασμό και αφού σιγοβράσω για 10 λεπτά, τη σερβίρω μαζί με τα σουβλάκια.

Απολαύστε τα!

Επιστροφή