Κέικ λευκής και μαύρης σοκολάτας

Κέικ λευκής και μαύρης σοκολάτας
10 Μαΐου 2013, 02:00
A+ A-
Χρόνια πολλά μανούλα



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Την Κυριακή είναι η γιορτή της μητέρας. Ημέρα που θα έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε για άλλη μια φορά την αγάπη μας στον πιο λατρεμένο άνθρωπο του κόσμου, τη μάνα μας. Ένα φιλί, ένας γλυκός λόγος, ένα χαμόγελο, ένα χάδι, ένα μικρό ανοιξιάτικο λουλούδι, μια  βόλτα, είναι ανθρώπινα απλά και καθημερινά πράγματα που πρέπει να κάνουμε συνέχεια για όλους αυτούς που αγαπάμε. Μην αφήνετε τα προβλήματα και τη ρουτίνα να ισοπεδώνουν τα πάντα. Η αγάπη και η καλοσύνη με ένα μαγικό τρόπο πάντα ομορφαίνουν τον κόσμο. Την Κυριακή γιορτάζει η ίδια η ζωή, ακόμα κι αν η δική σου μαμά δεν υπάρχει πια, σίγουρα υπάρχουν γύρω σου πολλοί που αξίζουν, θέλουν και ζητούν την αγάπη σου. Μην αφήνεις τον καιρό να περνά!


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 80 γραμ. λευκής σοκολάτας σε κομματάκια

• ½ κούπα κρέμα γάλακτος

• 2 κουταλιές κακάο σκόνη

• 1 κουταλάκι στιγμιαίος καφές

• 1 κούπα βούτυρο

• 1+ 2/3 κούπας ζάχαρη

• 4 αβγά

• 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.


Για την επικάλυψη:

• 100 γραμ. κρέμα γάλακτος

•125 γραμ. μαύρη κουβερτούρα σε κομματάκια.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος και πριν έρθει σε βρασμό αποσύρω και προσθέτω τη λευκή κουβερτούρα το κακάο και τον καφέ. Ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χτυπώ στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4 λεπτά και προσθέτω τα αβγά ένα-ένα χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα. Κοσκινίζω το αλεύρι και ρίχνω το μισό στο μείγμα, χτυπώ μέχρι να ανακατευτεί καλά, ρίχνω το μείγμα της κρέμας, χτυπώ και πάλι και τέλος προσθέτω το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπώ για 4 λεπτά ακόμη στη μέτρια ταχύτητα. Αδειάζω το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνω στους 170 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.


Για την επικάλυψη

Ζεσταίνω την κρέμα και πριν έρθει σε βρασμό προσθέτω την κουβερτούρα, αποσύρω και ανακατεύω μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Μόλις κρυώσει ελαφρά το κέικ το ξεφορμάρω και το περιχύνω με την κρύα επικάλυψη.

Απολαύστε το!

Επιστροφή