Ψάρι ψητό με βερμούτ

Ψάρι ψητό με βερμούτ
26 Απριλίου 2013, 02:00
A+ A-
Ήρθανε τα Βάγια!



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου




Η Κυριακή των Βαΐων μόλις μια ανάσα. Το καθιερωμένο ψαράκι ας μη λείψει από κανένα σπιτικό. Θα τηρήσουμε το έθιμο και θα ωφεληθούμε μιας και το ψάρι είναι νόστιμο και υγιεινό και πρέπει να κατέχει περίοπτη θέση στη διατροφή μας.
Διαλέξτε το ψαράκι σας λοιπόν και ελάτε να το μαγειρέψουμε.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 2 ψάρια (της προτίμησής σας) 500 γραμ. το καθένα.
Για τη μαρινάδα:
• ½ κούπα  ελαιόλαδο
• 1/4 κούπας  βερμούτ 
• 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
• 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
• ½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
• Αλάτι, πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύω τα υλικά της μαρινάδας, τοποθετώ τα ψάρια σε αυτήν, σκεπάζω και αφήνω 2 ώρες στο ψυγείο. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και πάνω σε σχάρα ψήνω τα ψάρια 35-40 λεπτά. Στο διάστημα αυτό τα περνάω 5-6 φορές με τη μαρινάδα χρησιμοποιώντας πινέλο.

Aπολαύστε το!

Επιστροφή