Αρνίσια παϊδάκια με σπανάκι

Αρνίσια παϊδάκια με σπανάκι
12 Απριλίου 2013, 02:00
A+ A-
Μια ξεχωριστή συνταγή για αρνάκι



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου




Σας προτρέπω να μαγειρέψετε ένα ξεχωριστό αρνάκι. Αυτή την εκδοχή θα τη λατρέψετε και εσείς και οι καλεσμένοι σας.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
Για τα παϊδάκια:
• 1 ½ κιλό αρνίσια παϊδάκια
• 5 κουταλιές ελαιόλαδο
• 2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
• Αλάτι, πιπέρι.
Για το κρεμώδες σπανάκι:
• ½ κιλό σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
• 1 κούπα κρέμα γάλακτος
• ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο
• Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το  σπανάκι: Τοποθετώ το σπανάκι σε μεγάλη κατσαρόλα κλείνω το καπάκι και το αχνίζω για 10 περίπου λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Στα μισά του χρόνου θα το ανακατέψω μια φορά. Βγάζω το σπανάκι σε τρυπητό και το πατώ ελαφρά να βγάλει όλα τα υγρά.  Στο μεταξύ ζεσταίνω την κρέμα και προσθέτω το σκόρδο, καρυκεύω και αφήνω την κρέμα να σιγοβράσει για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτω το σπανάκι και αφήνω να σιγοβράσει για 4 ακόμη λεπτά.
Για τα παϊδάκια: Αλείφω το κρέας με το λάδι και καρυκεύω. Ζεσταίνω αντικολλητικό (ραβδωτό κατά προτίμηση) τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και τοποθετώ τα παϊδάκια όρθια από τη μεριά του λίπους. (Στηρίζω το ένα με το άλλο). Αφήνω έτσι για 4 λεπτά. Με τη βοήθεια μιας λαβίδας γυρίζω το κρέας και το “ξαπλώνω” στη μια του πλευρά. Το αφήνω για 5 λεπτά (αν χρειάζεται χαμηλώνω λίγο τη φωτιά) αλείφοντάς το συνέχεια με το ίδιο του το λίπος που στο μεταξύ έχει βγάλει στην πρώτη φάση.
Στη συνέχεια γυρίζω το κρέας από την άλλη πλευρά και συνεχίζω για ακόμη 5 λεπτά αλείφοντάς το συνεχώς. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ ζουμερό κρεατάκι μόλις σε 15 λεπτά. (το παϊδάκι θα πρέπει να είναι καλά κρεατωμένο και χονδρό για να τηρηθούν οι παραπάνω χρόνοι). Συνοδεύω με πουρέ πατάτας.

Απολαύστε τα!

Επιστροφή