Να αποσυρθεί αμέσως το σχέδιο Αθηνά
Οι δυσάρεστες εξελίξεις, που προβλέπονται για το ΤΕΙ Χαλκίδας, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος με δήλωσή του ζητάει να αποσυρθεί άμεσα και να επανεξεταστεί το σχέδιο «Αθηνά».
Ο βουλευτής επισημαίνει ότι το Υπουργείο δημοσιοποίησε εκε του πονηρού έγγραφο ( με αρ. πρ. 1253/6-2-13) που προέβλεπε τη μεταφορά της έδρας του ΤΕΙ Στερεάς στη Χαλκίδα και «αποκοίμισε» τους φορείς του νομού.
Όμως με νεώτερο έγγραφό του (3310/1-3-13) το Υπουργείο τρεις ολόκληρες βδομάδες μετά από το προηγούμενο και 6 μέρες πριν την συζήτηση του σχεδίου «Αθηνά» στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής «διορθώνει» το λάθος του και μεταφέρει την έδρα στη Λαμία.
Επίσης ο κ. Αποστόλου σημειώνει την σταδιακή υποβάθμιση του ΤΕΙ Χαλκίδας, αφού φεύγουν τμήματα και στα εναπομείναντα θα εισαχθούν μόλις 350 νέοι σπουδαστές (σε σύγκριση με πάνω από 1500 πέρσι). Επιπλέον τονίζει ότι:
« Στα δύο ΤΕΙ Στερεάς με αυτή τη λογική και σε βάθος πενταετίας από αριθμό ενεργών σπουδαστών μεγαλύτερο των 20.000 που είχαν πέρσι, δεν θα μείνουν ούτε 5.000. Ποιος και γιατί προωθεί αυτό το σχέδιο; Τι συμφέροντα εξυπηρετεί;»