Σφίγγουν τα λουριά για ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων
Αυστηρές ποινές προβλέπει διάταξη για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα που περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών. Το σχέδιο νόμου έχει αναρτηθεί στο opengov.gr για δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου 2013.
Σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, επιβάλλονται οι παρακάτω κυρώσεις:
1. Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για δέκα ημέρες. Αν προκληθεί ατύχημα από ανασφάλιστο όχημα αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια.
2. Χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.
Να σημειωθεί ότι τα ανασφάλιστα οχήματα θα εντοπίζονται πλέον και από ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων, με επιμέλεια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ) του υπουργείου Οικονομικών, η οποία ορίζεται ως η αρμόδια για το σκοπό αυτό υπηρεσία.




















