Ξηροί καρποί

Ξηροί καρποί
22 Ιανουαρίου 2013, 09:40
A+ A-
Φτιάξτε ένα γευστικό βούτυρο με ξηρούς καρπούς.


* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου




Δώστε γεύση σε ένα ζουμερό μπιφτέκι, ή μια ψητή μπριζόλα παρουσιάζοντάς την με ένα κομμάτι από αυτό το βούτυρο που θα λιώνει επάνω της σκορπίζοντας το άρωμά του και δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα διαφορετική αίσθηση στο συνηθισμένο σας ψητό.

Αλέστε καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς σε πολυκοπτικό μηχάνημα με μεταλλική λεπίδα.

Προσθέστε μαλακωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου σε διπλάσια ποσότητα.

Ανακατέψτε καλά και τοποθετήστε το επάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

Κάντε το ρολάκι, κλείστε το και τοποθετήστε το στο ψυγείο για λίγες μέρες ή στη κατάψυξη αν θέλετε να το διατηρήσετε περισσότερο.

Κόψτε το σε φέτες όποτε θέλετε. Είναι υπέροχο και σκέτο πάνω σε λίγο ψωμάκι και μια ωραία μαρμελάδα.

Συνδυαστικά για τα ψητά σας το βούτυρο από φουντούκια, καρύδια ή φιστίκια ταιριάζει θαυμάσια με κρέατα και πουλερικά και αν θέλετε να το συμπεριλάβετε και στα ψαρικά σας το ιδανικό είναι ένα βουτυράκι φτιαγμένο με αμύγδαλα.


Επιστροφή