Χοιρινό φιλέτο με κρεμμύδια
18 Ιανουαρίου 2013, 10:02

* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Ό,τι φτιάχνουμε με αγάπη έχει σίγουρα γεύση παραδεισένια.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 500 γραμ. χοιρινό φιλέτο
• 4 κουταλιές σόγια σως
• 1/3 κούπας κόκκινο κρασί
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
• 4 μεγάλα κρεμμύδια σε πολύ λεπτές φέτες
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1 κλωναράκι θυμάρι
Για τη σως:
• 6 λιαστές ντομάτες
• 3 κουταλιές ελαιόλαδο
• Ελάχιστο θυμάρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύω τη σόγια με το μισό κρασί, το μέλι και το θυμάρι. Μαρινάρω στο μείγμα της σόγιας 2-3 ώρες το φιλέτο γυρίζοντάς το κατά διαστήματα. Ψήνω το φιλέτο αφού το αλατοπιπερώσω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά. Στο μεταξύ σοτάρω σε μεγάλο τηγάνι και μέτρια φωτιά, στο λάδι τα κρεμμύδια. Καρυκεύω και ανακατεύω συνεχώς για 12-15 λεπτά. Τέλος ρίχνω το υπόλοιπο κρασί δυναμώνω τη φωτιά και αφήνω για 5 λεπτά ακόμα. Για τη σως πολτοποιώ τις λιαστές με το λάδι και το θυμάρι. Κόβω το φιλέτο σε φέτες και το σερβίρω επάνω στα κρεμμύδια, βάζω μερικές πινελιές από τη σάλτσα.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στήθος κοτόπουλου αντί για φιλέτο χοιρινό. Είναι εξίσου νόστιμο.
Απολαύστε το!
"Παραδεισένια" γεύση.

* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Ό,τι φτιάχνουμε με αγάπη έχει σίγουρα γεύση παραδεισένια.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 500 γραμ. χοιρινό φιλέτο
• 4 κουταλιές σόγια σως
• 1/3 κούπας κόκκινο κρασί
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
• 4 μεγάλα κρεμμύδια σε πολύ λεπτές φέτες
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1 κλωναράκι θυμάρι
Για τη σως:
• 6 λιαστές ντομάτες
• 3 κουταλιές ελαιόλαδο
• Ελάχιστο θυμάρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύω τη σόγια με το μισό κρασί, το μέλι και το θυμάρι. Μαρινάρω στο μείγμα της σόγιας 2-3 ώρες το φιλέτο γυρίζοντάς το κατά διαστήματα. Ψήνω το φιλέτο αφού το αλατοπιπερώσω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά. Στο μεταξύ σοτάρω σε μεγάλο τηγάνι και μέτρια φωτιά, στο λάδι τα κρεμμύδια. Καρυκεύω και ανακατεύω συνεχώς για 12-15 λεπτά. Τέλος ρίχνω το υπόλοιπο κρασί δυναμώνω τη φωτιά και αφήνω για 5 λεπτά ακόμα. Για τη σως πολτοποιώ τις λιαστές με το λάδι και το θυμάρι. Κόβω το φιλέτο σε φέτες και το σερβίρω επάνω στα κρεμμύδια, βάζω μερικές πινελιές από τη σάλτσα.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στήθος κοτόπουλου αντί για φιλέτο χοιρινό. Είναι εξίσου νόστιμο.
Απολαύστε το!