Κλαίγανε σαν χήρες παρόλο που ήταν ξαναπαντρεμένες

Κλαίγανε σαν χήρες παρόλο που ήταν ξαναπαντρεμένες
30 Δεκεμβρίου 2012, 08:41
A+ A-
Για να εισπράττουν κανονικά την σύνταξη του μακαρίτη.

" Κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι παντρεμένες..." λέει μεταφορικά η λαϊκή ρήση, αλλά ορισμένες γυναίκες κλαίγανε σαν χήρες, παρόλο που ήταν ξαναπαντρεμένες, για να μπορούν να εισπράττουν κανονικά τη σύνταξη του μακαρίτη.

Από τις διασταυρώσεις, που έκανε το ΙΚΑ, μετά την ολοκλήρωση της φυσικής απογραφής των συνταξιούχων του Ιδρύματος διαπιστώθηκαν 10 περιπτώσεις για τις οποίες χορηγούντο παράνομα συντάξεις θανόντων σε "δικαιούχους" που είχαν εν τω μεταξύ συνάψει γάμους και κατά συνέπεια δεν έπρεπε να λαμβάνουν τις συντάξεις.

Στις περιπτώσεις αυτές, διεκόπη η καταβολή των συντάξεων και κινήθηκαν οι διαδικασίες αναζήτησης και καταλογισμού των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων, ενώ υποβλήθηκαν μηνύσεις.

Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα από 10 περιστατικά καταβολής συντάξεων χηρείας σε γυναίκες που έχουν παντρευτεί εκ νέου, και επομένως δεν έπρεπε να παίρνουν σύνταξη, η ζημιά για το ΙΚΑ είναι 150.000 ευρώ.

Επιστροφή