Ερώτηση στη Βουλή για τους Περιβαλλοντολόγους

Ερώτηση στη Βουλή για τους Περιβαλλοντολόγους
22 Δεκεμβρίου 2012, 20:45
A+ A-
Από τον βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου.

Έντονη ανησυχία επικρατεί στον κλάδο των πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας καθώς στο υπό διαβούλευση Προεδρικό Διάταγμα αναφορικά με το Μητρώο πιστοποιημένων Επιθεωρητών για τη διενέργεια περιοδικών επιθεωρήσεων των εγκαταστάσεων που λειτουργούν νόμιμα με Υπεύθυνη Δήλωση ή με άδεια λειτουργίας αορίστου χρόνου, η κατεξοχήν αρμόδια ειδικότητα, αυτή του Περιβαλλοντολόγου δεν περιγράφεται αφού η ανώτατη σχολή Περιβάλλοντος είναι αυτόνομη και δεν ανήκει σε καμία από τις ρητά αναφερόμενες στο Π.Δ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στον οποίο προτείνει να προστεθούν στο Π.Δ τα παρακάτω:

  1. Στο άρθρο 3, Απαιτούμενα προσόντα Επιθεωρητών, παρ. 2α), να προστεθεί ότι αφορά και τους πτυχιούχους της ανώτατης σχολής Περιβάλλοντος.
  2. Στο άρθρο 4, Διαδικασία πιστοποίησης και εγγραφής στο Μητρώο πιστοποιημένων Επιθεωρητών, παρ. 1γ), να διευκρινιστεί ότι οι πτυχιούχοι περιβαλλοντολόγοι που είναι εγγεγραμμένοι στην Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας, αρκεί η σχετική βεβαίωση εγγραφής τους για την εγγραφή στο Μητρώο,
  3. Στο άρθρο 5, Εξεταστική Πιστοποίηση της επάρκειας των υποψηφίων Επιθεωρητών, παρ.5 καθώς και στο άρθρο 6, Γνωμοδοτική Επιτροπή Επιθεωρητών αδείας λειτουργίας, παρ 2, να υπάρξει προϋπόθεση για την ύπαρξη ενός εκπροσώπου της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας στις επιτροπές.
  4. Στο άρθρο Άρθρο 8, Διενέργεια επιθεωρήσεων, παρ 3, να προστεθεί και η διενέργεια επιθεώρησης σε εγκαταστάσεις χαμηλής όχλησης, καθώς έχουν και αυτές απόβλητα τα οποία αθροιστικά αποτελούν τεράστιο πρόβλημα εκπομπής ρύπων στο περιβάλλον.

Επιστροφή