Πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου

Πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου
11 Ιανουαρίου 2013, 10:49
A+ A-
Μαγειρεύοντας για ...πλήθη
 

* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου




Οι γιορτές δεν τελείωσαν μαζί με τα Χριστούγεννα. Δύο μεγάλες είναι πολύ κοντά: του Αγίου Αθανασίου και του Αγίου Αντωνίου. Οι Έλληνες στις ονομαστικές γιορτές συνηθίζουμε τα τραπεζώματα. Tο φιλότιμο από τη μια, η χαρά της συγκέντρωσης απʼ την άλλη, θα το κάνουμε το τραπέζι, δεν τη γλιτώνουμε. Δύσκολοι όμως οι καιροί, όλα πρέπει να τα υπολογίζουμε πια, ακόμα και το φαγητό. Υπάρχουν πάντα κόλπα να φτουρίσουν τα φαγητά και να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Οικονομικά πιάτα μπορεί να χορτάσουν και να εντυπωσιάσουν παράλληλα.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 1,5 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
• ½ κούπα σόγια σος
• 1/4 κούπας κόκκινο κρασί
• 1/2 κούπα χυμός ντομάτας
• 2 κουταλιές κέτσαπ
• 2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• Ρίγανη, πάπρικα, μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύω όλα τα υλικά εκτός από τις φτερούγες σε μπολ και φτιάχνω μια μαρινάδα. Τοποθετώ το κοτόπουλο μέσα και μαρινάρω στο ψυγείο για 2-6 ώρες γυρίζοντας κατά καιρούς το κρέας έτσι ώστε να μαριναριστεί καλά από όλες τις πλευρές. Τοποθετώ σε σχάρα τις φτερούγες και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 40 λεπτά. Κάθε 10 λεπτά περνάω με πινέλο τις φτερούγες με τη μαρινάδα.

Δοκιμάστε τις!

Επιστροφή