Σβήνει το Χαμόγελο του παιδιού στη Χαλκίδα
Σοβαρά προβλήματα στην εκτέλεση του έργου του, στην περιοχή της Εύβοιας, αντιμετωπίζει το παράρτημα Χαλκίδας του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», εξαιτίας της ανυπαρξίας του κράτους πρόνοιας και της ελλιπούς συνεργασίας του με τους αρμόδιους φορείς.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου σε ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή, αναφέρει αναλυτικά αυτά τα προβλήματα, τα οποία είναι:
α) Η έλλειψη δομών, γιατί δε μπορούν να εργαστούν σωστά οι εργαζόμενοι και να καλύπτουν τις καθημερινές και σοβαρές ανάγκες που τους παρουσιάζονται.
β) Η ανύπαρκτη συνεργασία με τους κρατικούς φορείς, πράγμα που αποτελεί σοβαρό εμπόδιο κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Συχνά για την αντιμετώπιση περιστατικών δε διαθέτουν κατάλληλο και εξειδικευμένο προσωπικό, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την αδυναμία κάλυψης πολλών σοβαρών περιστατικών που αφορούν παιδιά από το Παιδιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Χαλκίδας.
γ) Η απουσία υποδομών για να μπορούν να φιλοξενηθούν περιπτώσεις παιδιών για λίγες ώρες μακριά από την οικογένεια.
Σε αυτές τις περιπτώσεις αναγκάζεται ο οργανισμός να νοικιάζει δωμάτια σε ξενοδοχεία της Χαλκίδας, και στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας, και μάλιστα την ώρα που παραμένουν αναξιοποίητα μια σειρά από δημόσια και κρατικά κτήρια.
δ) Τα λειτουργικά έξοδα, που καλύπτονται αυτή τη στιγμή από χορηγίες, ενίσχυση από τους απλούς πολίτες και από τους επαγγελματίες του τόπου.
Ο Ευβοιώτης βουλευτής ζητάει από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας να δώσει λύσεις στα προβλήματα και να παραχωρήσει κάποιο δημόσιο κτήριο, το οποίο παραμένει ανεκμετάλλευτο για να διευκολύνει τόσο το έργο των εργαζομένων όσο και να εξυπηρετήσει τα έκτακτα περιστατικά που προκύπτουν.




















