Η ψυχολογική προσαρμογή των παιδιών στις συνθήκες της κρίσης
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού διοργανώνει επίκαιρη εκδήλωση με θέμα: « Ψυχολογική προσαρμογή σε νέες συνθήκες» την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην μεγάλη αίθουσα του Σχολείου.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα απαντηθούν τα ερωτήματα: 1. Πώς μπορούμε να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες της οικονομικής κρίσης; 2. Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να προσαρμοστούν σε νέες συνθήκες ( π.χ. αλλαγή σχολικής βαθμίδας, μετακόμιση, ανεργία γονέων κ.τ.λ.);
Επίσης θα αναπτυχθεί το θέμα των σχέσεων των παιδιών με την οικογένεια και το σχολείο, μέσα στο περιβάλλον της κρίσης. Βασική ομιλήτρια θα είναι η Θεοδοσία Καραγιάννη, ψυχολόγος- εκπαιδεύτρια ενηλίκων, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία.