Άλλη μία ιστορική αλυσίδα καταστημάτων βάρεσε κανόνι
Άλλη μία από τις πιο ιστορικές επιχειρήσεις της Θεσαλονίκης, της Αθήνας αλλά και της Ελλάδας βαράει κανόνι, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, που γονατίζει τη μία μετά την άλλη τις επιχειρήσεις
Ο λόγος για την αλυσίδα καταστημάτων "Fokas", η οποία κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του γνωστού άρθρου 99. Πρόκειται κυριολεκτικά για τέλος εποχής, τόσο για την αγορά της Θεσσαλονίκης, όσο όμως και της Αθήνας, ενώ η αγορά είναι ανάστατη από το νέο κανόνι.
Η εταιρεία "Φωκάς" έχει ιστορία πάνω από 7 δεκαετίες. Ο όμιλος ξεκίνησε το 1936 με πρώτο κατάστημα στη συμβολή της Ερμού και της Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Το 1974 άνοιξε το δεύτερο πολυκατάστημα στην Τσιμισκή και το 1999 επεκτάθηκε στην Αθήνα με το κατάστημα της Ερμού και τη δεκαετία του 2000 άνοιξε καταστήματα στην Αθήνα, το Ηράκλειο, την Κέρκυρα και τη Λάρισα.
Δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι είναι οι εργαζόμενοι οι οποίοι μένουν στο δρόμο, περίπου 40 πάντως δούλευαν στο κατάστημα της Ερμού, ενώ όπως γίνεται γνωστό δεν έχουν πληρωθεί από τον Αύγουστο



















