Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη τους Χανς Φούχτελ;

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη τους Χανς Φούχτελ;
22 Νοεμβρίου 2012, 06:30
A+ A-
Οι Χαλκιδέοι σχολιάζουν τη δήλωση ότι 1000 Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν τη δουλειά, που κάνουν 3000 Έλληνες.
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας Χανς Φούχτελ ότι 1000 Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι αποδίδουν όσο 3000 Έλληνες και τη ... νύφη πλήρωσε ο Γερμανός πρόξενος, που δέχτηκε επίθεση με καφέδες στη Θεσσαλονίκη από εργαζόμενους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Τι πιστεύουν όμως οι απλοί Έλληνες πολίτες για την δήλωση του Χανς Φούχτελ; Μήπως ήταν υπερβολική, ήταν εκτός πραγματικότητας ή μήπως είχε κάποιο δίκιο; Διαβάστε τι μας απάντησαν τρεις Χαλκιδέες και ένας Χαλκιδέος, από τους οποίους ζητήσαμε να σχολιάσουν την επίμαχη δήλωση.



Ο συνταξιούχος Γιώργος Κυτίδης, που έχει δουλέψει 18 μήνες και γνωρίζει την αποδοτικότητα των Γερμανών εργαζομένων, δηλώνει: " Οι Γερμανοί είναι πράγματι πιο παραγωγικοί, όπως λέει ο Φούχτελ, αλλά ζουν σε ένα κράτος, που παρέχει πολλά προνόμια στους εργαζόμενους και τους δίνει κίνητρα για να είναι παραγωγικοί." 



Η Μαρία Νταβάκου, της οποίας η  μητέρα είναι δημόσιος υπάλληλος, διαφωνεί με τη δήλωση του Γερμανού υφυπουργού και σημειώνει: " Πιστεύω ότι η δήλωση αυτή έγινε για λόγους εντυπωσιασμού, εκτός αν οι Γερμανοί δουλεύουν 12 ώρες την ημέρα αντί για 8." 



Αντίθετα η Βικτωρία Γκαλιμάνα πιστεύει ότι μπορεί και να έχει δίκιο ο Φούχτελ, γιατί όπως τονίζει: " Στη Γερμανία προφανώς είναι διορισμένοι στο Δημόσιο ακριβώς όσοι χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά, ενώ στην Ελλάδα όποιος είχε ... βύσμα έμπαινε στο Δημόσιο και όπως φαίνεται είχαν πολλοί ... βύσμα, με αποτέλεσμα να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι τριπλάσιοι απ΄αυτούς που πραγματικά χρειάζονταν." 



Η αισθητικός Κατερίνα Γιαννάκη υποστηρίζει ότι δεν ισχύει η άποψη του Φούχτελ, γιατί κάθε κράτος διαφέρει και επισημαίνει: "Με άλλο τρόπο λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες στη Γερμανία και με διαφορετικό στην Ελλάδα, άρα δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις. Αν οι υπάλληλοι είχαν ακριβώς τα ίδια καθήκοντα και δικαιώματα, τότε θα μπορούσαν να γίνουν συγκρίσεις."

Επιστροφή