Τηγανίτες

Τηγανίτες
23 Νοεμβρίου 2012, 02:00
A+ A-
Ευλογία



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Μπορεί ν' άλλαξαν οι εποχές, ν' άλλαξαν και οι τρόποι, μα ευτυχώς τα λιόπανα απλώνονται ξανά κάτω από τις ελιές και το χρυσάφι της γης θα τρέξει και πάλι από τα λιοτρίβια. Το μάζεμα της ελιάς είναι γιορτή σʼ όλη την Ελλάδα και ο πολύτιμος καρπός της ευλογία γι' αυτούς που την έχουν και τη γεύονται. Θεωρούμε δεδομένα τα πράγματα όσο υπάρχουν, έτσι είναι.
Μαζέψτε και φέτος τις ελιές εσείς που έχετε και θυμηθείτε και κάποιους από τους συνανθρώπους μας που μπορεί να μην έχουν τη δύναμη να αγοράσουν και χαρίστε τους ένα μπουκάλι. Και η χαρά της προσφοράς είναι ευλογία!
Μαγειρεύουμε τα πάντα με το φρέσκο ελαιόλαδο και απολαμβάνουμε το πρώτο γλυκό με το φρέσκο λάδι, την ευλογία που η φύση απλόχερα μας χάρισε.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 3 κουταλάκια ζάχαρη
• 2 αβγά
• Ελάχιστο αλάτι
• ½ κούπα γάλα
• ½ κούπα γιαούρτι
• 1 βανίλια
• Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• Μέλι και κανέλλα για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύω το γάλα με το γιαούρτι. Χτυπώ τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτω το μείγμα του γάλακτος, τη βανίλια και το αλάτι. Τέλος ανακατεύω σιγά-σιγά το αλεύρι κοσκινίζοντάς το συγχρόνως. Ζεσταίνω αρκετό λάδι σε τηγάνι και ρίχνω κουταλιές από το μείγμα. Μόλις οι τηγανίτες φουσκώσουν και ροδίσουν από τη μια πλευρά, τις γυρίζω από την άλλη. Σερβίρω ζεστές σε πιατέλα με μέλι και κανέλλα.

Απολαύστε τις

Επιστροφή