Τάρτα σοκολάτας - καφέ
30 Νοεμβρίου 2012, 02:00

* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Είμαστε στη λαμπρότερη και ομορφότερη περίοδο του χρόνου. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, οι γιορτές πληθαίνουν και η θαλπωρή του σπιτιού μάς τραβά όλους γύρω από ένα τραπέζι. Αναπόφευκτα στο τέλος όλοι περιμένουν και το "φανέρωμα" που λένε και οι δικοί μου. Το γλυκάκι φυσικά!
Κάθε φορά θα πρέπει να επινοούμε και κάτι διαφορετικό. Το δικό μου "φανέρωμα" είναι ένα υπέροχο γλυκό. Φτιάχνεται γρήγορα, κρατάει πολύ (αν δεν το φάνε βέβαια αμέσως) κι αν το προβάρετε τώρα και σας αρέσει, μπορεί να γίνει και το χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
Για τη βάση:
• 2 κούπες μπισκότα σοκολάτας (τριμμένα)
• 10 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
Για τη γέμιση:
• 2 κούπες κρέμα γάλακτος
• 400 γραμ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
• 1 βανίλια
• 1 σφηνάκι λικέρ καφέ
Για το γαρνίρισμα:
• Φιστίκια Αιγίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύω τα μπισκότα με το βούτυρο και τα στρώνω πατώντας τα καλά σε στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκατ. Ψήνω για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς και αφήνω τη βάση να κρυώσει εντελώς. Στο μεταξύ ζεσταίνω την κρέμα και πριν έρθει σε βρασμό, ρίχνω τη σοκολάτα και αποσύρω. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις κρυώσει το μείγμα το αδειάζω στην ταρτιέρα και τοποθετώ στο ψυγείο. Αφήνω τουλάχιστον 3 ώρες να πήξει καλά και πριν σερβίρω διακοσμώ με τα φιστίκια.
Απολαύστε τη!
Το "φανέρωμα"

* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Είμαστε στη λαμπρότερη και ομορφότερη περίοδο του χρόνου. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, οι γιορτές πληθαίνουν και η θαλπωρή του σπιτιού μάς τραβά όλους γύρω από ένα τραπέζι. Αναπόφευκτα στο τέλος όλοι περιμένουν και το "φανέρωμα" που λένε και οι δικοί μου. Το γλυκάκι φυσικά!
Κάθε φορά θα πρέπει να επινοούμε και κάτι διαφορετικό. Το δικό μου "φανέρωμα" είναι ένα υπέροχο γλυκό. Φτιάχνεται γρήγορα, κρατάει πολύ (αν δεν το φάνε βέβαια αμέσως) κι αν το προβάρετε τώρα και σας αρέσει, μπορεί να γίνει και το χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
Για τη βάση:
• 2 κούπες μπισκότα σοκολάτας (τριμμένα)
• 10 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
Για τη γέμιση:
• 2 κούπες κρέμα γάλακτος
• 400 γραμ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
• 1 βανίλια
• 1 σφηνάκι λικέρ καφέ
Για το γαρνίρισμα:
• Φιστίκια Αιγίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύω τα μπισκότα με το βούτυρο και τα στρώνω πατώντας τα καλά σε στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκατ. Ψήνω για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς και αφήνω τη βάση να κρυώσει εντελώς. Στο μεταξύ ζεσταίνω την κρέμα και πριν έρθει σε βρασμό, ρίχνω τη σοκολάτα και αποσύρω. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις κρυώσει το μείγμα το αδειάζω στην ταρτιέρα και τοποθετώ στο ψυγείο. Αφήνω τουλάχιστον 3 ώρες να πήξει καλά και πριν σερβίρω διακοσμώ με τα φιστίκια.
Απολαύστε τη!