Στη Βουλή τα χρέη των κτηνοτρόφων
7 Νοεμβρίου 2012, 10:50
Κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών ο Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Μπορεί η Πολιτεία με νομοθετική ρύθμιση να έλυσε το πρόβλημα της άδικης υπερχρέωσης των κτηνοτρόφων στην Αγροτική Τράπεζα, ωστόσο η Τράπεζα αρνήθηκε να προχωρήσει στη σχετική ρύθμιση, παρά την προσφυγή των κτηνοτρόφων στα δικαστήρια και την πανηγυρική τους δικαίωση σ' αυτά.
Η άρνηση της ΑΤΕ να αφαιρέσει τις καταβολές του Ν.128/75 είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν στους λογαριασμούς κτηνοτρόφων ανεξόφλητα υπόλοιπα, τα οποία διεκδίκησε και εισέπραξε επί πλέον, μέσω της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου.
Το έργο της ΑΤΕ συνεχίζει σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς. Ταλαιπωρούνται άδικα αγρότες- κτηνοτρόφοι με αποστολή ακόμη και ειδοποιήσεων από τις αρμόδιες ΔΟΥ για να εισπραχθούν οι εγγυήσεις μέσω αυτών.Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης έφερε στην Βουλή την αδικία, σε βάρος τω κτηνοτρόφων, με την κατάθεση σχετικής ερώτησης προς του υπουργό Οικονομικών, από τον οποίο ζητάει να επιληφθεί του θέματος.




















