Ξενάγηση στο Δημαρχείο Χαλκίδας σε μαθητές από 4 χώρες της Ευρώπης

Ξενάγηση στο Δημαρχείο Χαλκίδας σε μαθητές από 4 χώρες της Ευρώπης
1 Νοεμβρίου 2012, 18:45
A+ A-
Φιλοξενήθηκαν από το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος. 

Από 25 μέχρι 31 Οκτωβρίου το 2o Γυμνάσιο Χαλκίδας φιλοξένησε τις αποστολές σχολείων από 4 περιοχές της Ευρώπης (το Βάϊτερσταντ, έξω από τη Φρανκφούρτη, στη Γερμανία, τη Γκρόσλινβα, έξω από τη Μπρατισλάβα, στη Σλοβακία, το Σλαουλί, στη Λιθουανία και το Φθαθ, στην Ουγγαρία).

Τα σχολεία των συγκεκριμένων αποστολών συμμετέχουν στο πρόγραμμα Comenius 2011-13, με αντικείμενο τη συνανάπτυξη της Ευρώπης και τη διαμόρφωση των εορταστικών ηθών και εθίμων. Ιδιαίτερο θέμα της συνάντησης στη Χαλκίδα ήταν οι εθνικές γιορτές.

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, η Ομάδα Comenius του 2ου Γυμνασίου μαζί με τις ξένες αποστολές και με τη συνοδεία της διευθύντριας Σόνιας Τζελφέ-Πίσχινα, της καθηγήτριας-υπεύθυνης του προγράμματος Κατερίνας Πίσχινα και της συμμετέχουσας καθηγήτριας Φρόσως Καταροπούλου, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της πόλης.

Τους επισκέπτες, μαθητές και καθηγητές, καλωσόρισε στο Δημαρχείο και τους ξενάγησε σʼ αυτό ο αντιδήμαρχος Κώστας Ρουσόπουλος, ο οποίος πρόσφερε και από μία έκδοση  του ξενόγλωσσου τουριστικού οδηγού του Δήμου σε κάθε επισκέπτη.

Επιστροφή