Σεμινάριο για την πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Εύβοιας, με πρωτοβουλία του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων Νεκταρίου Καντανολέων (φωτό) διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο, με θέμα το πρόγραμμα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και Αγωγής Υγείας «Στηρίζομαι στα Πόδια μου» .
Η υλοποίηση του σεμιναρίου γίνεται με τη συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Νομού Εύβοιας και ξεκίνησε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου.
Πραγματοποιείται στην Χαλκίδα, στο Κέντρο Πρόληψης, σε κύκλο 6 δίωρων απογευματινών εβδομαδιαίων συναντήσεων. Προβλέπεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και το παρακολουθούν 20 εκπαιδευτικοί από τα Γυμνάσια Λύκεια και ΕΠΑΛ της Εύβοιας.
Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν πάνω στις αρχές και τη φιλοσοφία της πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, να εξοικειωθούν με τις μεθόδους βιωματικής μάθησης και να γνωρίσουν το υλικό «Στηρίζομαι στα Πόδια μου» .
Στη πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, απʼ όπου και οι φωτογραφίες, εισηγήτρια ήταν η Χαρά Σπηλιοπούλου, Ιατροδικαστής, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονική Διευθύντρια Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων Νομού Ευβοίας.