Ο Γιώργος Μαρίνος προωθείται για διάδοχος της Παπαρήγα στο ΚΚΕ
23 Οκτωβρίου 2012, 07:40
Τον προωθεί η ίδια, για να πάρει τη θέση του γραμματέα, σύμφωνα με αναφορές Αθηναϊκών ΜΜΕ.
Η διαδοχή της Αλέκας Παπαρήγα αποκτάει έντονο Ευβοϊκό ενδιαφέρον, ύστερα από τις αναφορές Αθηναϊκών ΜΜΕ ότι η ίδια η γραμματέας του ΚΚΕ προωθεί για αντικαταστάτη της τον Ευβοιώτη πρώην βουλευτή Γιώργο Μαρίνο.
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή άνοιξη, θα είναι ένα από τα πιο ιστορικά συνέδρια του κόμματος, καθώς αναμένεται να εκλέξει τον νέο Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής.
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή άνοιξη, θα είναι ένα από τα πιο ιστορικά συνέδρια του κόμματος, καθώς αναμένεται να εκλέξει τον νέο Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής.
Επίσης θα διαμορφώσει τη νέα στρατηγική του κόμματος σε σχέση με τα νέα δεδομένα για τη χώρα, αλλά και τις εξελίξεις στο χώρο της Αριστεράς, που φέρνουν ένα ανταγωνιστικό στο ΚΚΕ κομμάτι της (ΣΥΡΙΖΑ) προ των πυλών της εξουσίας.
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, η Αλέκα Παπαρήγα φέρεται αποφασισμένη να παραδώσει τα ηνία του κόμματος μετά από 21 χρόνια στη ανώτατη κομματική θέση, παρά τις επιφυλάξεις που υπάρχουν ακόμη.
Στις έντονες παρασκηνιακές ζυμώσεις, που γίνονται στο εσωτερικό του κόμματος, ως υποψήφιοι αντικαταστάτες της κ. Παπαρήγα στην ηγεσία του ΚΚΕ ακούγονται τα ονόματα των Δημήτρη Κουτσούμπα, Νίκου Σοφιανού και Θανάση Παφίλη.
Επίσης προωθούνται, στη λογική ο νέος ηγέτης του ΚΚΕ να είναι νέος σε ηλικία (κατά το πρότυπο Τσίπρα στο ΣΥΡΙΖΑ) τα ονόματα του Γιάννη Πρωτούλη, επί χρόνια γραμματέα της ΚΝΕ και του δημοσιογράφου-συγγραφέα Νίκου Μπογιόπουλου, ιδιαίτερα προβεβλημένου στελέχους στην τηλεόραση.
Ωστόσο, σύμφωνα με αναρτήσεις ενημερωτικών σάιτ στο διαδίκτυο, αλλά και ενδείξεις, η ίδια η Αλέκα Παπαρήγα προωθεί - για τους δικούς της λόγους - την υποψηφιότητα του 58χρονου πρώην βουλευτή Ευβοίας και μέλους του Πολιτικού Γραφείου Γιώργου Μαρίνου.
Αυτές είναι οι πληροφορίες, ενώ ένδειξη των προθέσεων που υπάρχουν είναι το γεγονός ότι ο «Ριζοσπάστης» δημοσίευσε στο κυριακάτικο φύλλο του τις θέσεις του κ. Μαρίνου υπό τον τίτλο «Ορισμένα ζητήματα στρατηγικής του κομμουνιστικού κινήματος μέσα από την πείρα του ΚΚΕ»




















