Κοτόσουπα με φιδέ και λαχανικά
2 Νοεμβρίου 2012, 02:00

* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Οι Αμερικάνοι έχουν μια έκφραση για κάποια φαγητά «comfort food». Πώς να το πω, κάποιοι τα λένε εύκολα ή άνετα φαγητά, γιατί δεν παίρνουν πολύ χρόνο για να γίνουν. Είναι όμως κι όλα αυτά που μας ανακουφίζουν και μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα, αυτά που μας ζεσταίνουν την ψυχή. Είναι κάτι που σε πάει πίσω στο χρόνο, στην πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής σου.
Ένα τέτοιο είναι οι σουπίτσες, φαγητά παρηγοριάς. Η πρώτη γεύση και υφή μετά το μητρικό γάλα. Αράξτε βραδάκι στον καναπέ και απολαύστε ένα φλιτζάνι ζεστής σούπας μετά από μια δύσκολη μέρα, χωρίς να κοπιάσετε και πολύ για να την φτιάξετε. Μας αξίζει!
XΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 1 ½ λίτρο ζωμό κότας
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 2 κούπες ψαχνό από βρασμένο κοτόπουλο σε κομματάκια
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
• 2 καρότα σε φετούλες
• 1 κούπα αρακά (κατεψυγμένος)
• 1 κούπα καλαμπόκι (κατεψυγμένο)
• 10 μανιτάρια σιτάκε αποξηραμένα ή φρέσκα λευκά
• 200 γραμ. χονδρός φιδές
• 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
• Αλάτι, πιπέρι, φρέσκο θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αν χρησιμοποιώ αποξηραμένα μανιτάρια, τα μαλακώνω σε λίγο ζεστό νερό για μισή περίπου ώρα και τα κόβω σε φετούλες. Σε κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω πολύ ελαφρά το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα (αν χρησιμοποιώ). Ρίχνω το ζωμό και το νερό των μανιταριών, αφού το περάσω από λεπτή σίτα και φέρνω σε βρασμό. Προσθέτω τα καρότα, τον αρακά και τα μανιτάρια, αφήνω να σιγοβράσουν για 10 λεπτά και προσθέτω το κοτόπουλο, το καλαμπόκι και το φιδέ. Σιγοβράζω ακόμη 10 λεπτά, καρυκεύω και σερβίρω αμέσως.
Aπολαύστε την!
Χαλαρώστε

* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Οι Αμερικάνοι έχουν μια έκφραση για κάποια φαγητά «comfort food». Πώς να το πω, κάποιοι τα λένε εύκολα ή άνετα φαγητά, γιατί δεν παίρνουν πολύ χρόνο για να γίνουν. Είναι όμως κι όλα αυτά που μας ανακουφίζουν και μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα, αυτά που μας ζεσταίνουν την ψυχή. Είναι κάτι που σε πάει πίσω στο χρόνο, στην πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής σου.
Ένα τέτοιο είναι οι σουπίτσες, φαγητά παρηγοριάς. Η πρώτη γεύση και υφή μετά το μητρικό γάλα. Αράξτε βραδάκι στον καναπέ και απολαύστε ένα φλιτζάνι ζεστής σούπας μετά από μια δύσκολη μέρα, χωρίς να κοπιάσετε και πολύ για να την φτιάξετε. Μας αξίζει!
XΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 1 ½ λίτρο ζωμό κότας
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 2 κούπες ψαχνό από βρασμένο κοτόπουλο σε κομματάκια
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
• 2 καρότα σε φετούλες
• 1 κούπα αρακά (κατεψυγμένος)
• 1 κούπα καλαμπόκι (κατεψυγμένο)
• 10 μανιτάρια σιτάκε αποξηραμένα ή φρέσκα λευκά
• 200 γραμ. χονδρός φιδές
• 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
• Αλάτι, πιπέρι, φρέσκο θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αν χρησιμοποιώ αποξηραμένα μανιτάρια, τα μαλακώνω σε λίγο ζεστό νερό για μισή περίπου ώρα και τα κόβω σε φετούλες. Σε κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω πολύ ελαφρά το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα (αν χρησιμοποιώ). Ρίχνω το ζωμό και το νερό των μανιταριών, αφού το περάσω από λεπτή σίτα και φέρνω σε βρασμό. Προσθέτω τα καρότα, τον αρακά και τα μανιτάρια, αφήνω να σιγοβράσουν για 10 λεπτά και προσθέτω το κοτόπουλο, το καλαμπόκι και το φιδέ. Σιγοβράζω ακόμη 10 λεπτά, καρυκεύω και σερβίρω αμέσως.
Aπολαύστε την!