Και ο Μπάμπης Βωβός οδεύει στο άρθρο 99

Και ο Μπάμπης Βωβός οδεύει στο άρθρο 99
9 Οκτωβρίου 2012, 20:38
A+ A-
Κατέθεσε αίτηση η κατασκευαστική εταιρία.

Ρημαγμένος είναι ο κλάδος των κατασκευών και των δημοσίων έργων. Η μπάλα της χρεωκοπίας δεν κάνει πια καμία διάκριση και βαράει ακόμη και μεγάλα ονόματα του χώρου. Τελευταίο -μέχρι στιγμής- θύμα είναι ο Μπάμπης Βωβός, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλοκατασκευαστές πολυτελών κτηρίων (το όνομά του ποζάρει σε αρκετά υπερμεγέθη κτήρια επί της λεωφόρου Κηφισίας).

Η εταιρία του Μπάμπης Βωβός -Διεθνής Τεχνική Α.Ε. κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99, ώστε να τύχει των προστατευτικών διατάξεων του νόμου. Ηδη η εταιρία βρίσκεται σε συζητήσεις με τους μεγαλύτερους δανειστές της προσπάθώντας να πείσει την πλειοψηφία αυτών να δεχτούν το πλάνο εξυγίανσης που θα παρουσιάσει στο δικαστήριο. Αν αυτό δεν επιτευχθεί, τότε κατά πάσα πιθανότητα η τεχνική εταιρία θα αναγκαστεί να επιλέξει την οδό της πτώχευσης.

Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της εταιρίας Μπάμπης Βωβός αναφέρει ότι επί σειρά ετών η κατασκευαστική εμφάνιζε σημαντικά κέρδη μέχρι το 2008, οπότε και ενέσκυψε η κρίση στην Ελλάδα. Κάνει δε ιδιαίτερη μνεία στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακύρωσε την ανέγερση εμπορικού κέντρου στον Βοτανικό, ένα έργο που θα δινόταν στον Βωβό και είχε προκαλέσει ευρείες αντιδράσεις από περιβαολοντικούς φορείς και κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία έκαναν λόγο για μέγα σκάνδαλο. 

Επιστροφή