Στη Βουλή το θέμα του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας
Τρεις βουλευτές του ΚΚΕ έφεραν στη Βουλή, με κατάθεση σχετικής ερώτησης, την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας από την διοίκηση της εταιρείας, η οποία μείωσε τις αποδοχές και επιχειρεί να επιβάλλει εκ περιτροπής εργασία στην επιχείρηση.
Την ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Χρήστος Κατσώτης, οι οποίοι τονίζουν ότι:
" Η επίθεση της εταιρείας κατά των εργαζομένων στο τσιμεντάδικο της Χαλκίδας συνδέεται με σχεδιασμό αλλαγής χρήσης του χώρου, της υποδομής του εργοστασίου και αλλαγής επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Οι νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες αφορούν τη δημιουργία κέντρου βιομηχανικών και εμπορικών δραστηριοτήτων συναφών, όπως λέγεται, με το τσιμέντο.
Στο κέντρο αυτό προβλέπεται η χρήση αποβλήτων, ειδών βιομάζας ως καύσιμο, παραγωγή ιπτάμενης τέφρας, εγκατάσταση μονάδας σκυροδέματος, παροχή υπηρεσιών αποθήκευσης προς τρίτους και άλλα και συνεπώς οι εργαζόμενοι περισσεύουν !"