Απαράδεκτη κατάσταση για τους συνταξιούχους στο ΙΚΑ Χαλκίδας

Απαράδεκτη κατάσταση για τους συνταξιούχους στο ΙΚΑ Χαλκίδας
29 Σεπτεμβρίου 2012, 08:41
A+ A-
Καταγγελία του Νικόλαου Αίσωπου, που ζητάει να βρεθεί λύση.
Του Νικόλαου Αίσωπου*

Μετά από συνεχείς καταγγελίες συνταξιούχων του ταμείου ασφάλισής  μας, για το καθεστώς που υπάρχει στο ΙΚΑ, όσον αφορά την παραλαβή των δικαιολογητικών για φάρμακα που πλήρωσαν, ώστε να εισπράξουν το 75% του συνολικού ποσού μέσω τραπεζών, θα ήθελα να καταγγείλω την απαράδεκτη και απάνθρωπη μεταχείριση των εν λόγω συνταξιούχων και να αιτηθούμε την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Συγκεκριμένα έχω να επισημάνω τα εξής :

Ο αριθμός των συνταξιούχων που εξυπηρετούνται ημερησίως είναι περίπου 100, πολύ μικρότερος του αριθμού που δικαιούνται σε ημερήσια βάση να υποβάλουν τα σχετικά παραστατικά στο ΙΚΑ.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να υποχρεούνται να προσέλθουν, προκειμένου να εγγράψουν εγκαίρως το όνομά τους σε σχετική λίστα, η οποία αφού γεμίσει σκίζεται από τους επόμενους.

Το κλίμα που δημιουργείται είναι εξόχως αρνητικό, οι φραστικές συγκρούσεις μεταξύ γερόντων-ασθενών παραπέμπουν σε βάρβαρες καταστάσεις, που δεν τιμούν κανένα και κυρίως το ΙΚΑ, που είναι ανίκανο να μεθοδεύσει και να επιβάλει συνθήκες πολιτισμένης κοινωνίας.

Προτείνω επί παραδείγματι, ότι θα μπορούσε το ΙΚΑ να κλίνει ραντεβού ώστε σε ημερήσια βάση να ορίζονται τα συγκεκριμένα άτομα που θα προσέρχονται, προκείμενου να υποβάλουν τα παραστατικά έγγραφα στην υπηρεσία.

Αποτέλεσμα της φρικτής, βάρβαρης και απάνθρωπης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, είναι πολλοί από τους ασφαλισμένους, να αδυνατούν να πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται, ενώ δεν λείπουν και περιπτώσεις ανθρώπων που πωλούν τον αριθμό προτεραιότητας αντί 20 ευρώ.

Η όλη κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται και γίνεται πιο τραγική

1. Από τις συνεχείς περικοπές των συντάξεων.

2. Από την υποχρέωση συνταξιούχων εισοδήματος 500 ευρώ να πληρώνουν εξ ιδίων τα φάρμακα

3. Από το παράλογο πρότυπο ανοργανωσιάς, γραφειοκρατίας αλλά και περιφρόνησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σύστημα του οργανισμού που δεν ενδιαφέρεται ή δεν θέλει να δώσει λύση στο πρόβλημα.   

* Ο Νικόλαος Αίσωπος είναι Γραμματέας Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας και Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ευβοίας. 

Επιστροφή