Ερώτηση για το όργιο προσλήψεων στη Βουλή

Ερώτηση για το όργιο προσλήψεων στη Βουλή
2 Σεπτεμβρίου 2012, 15:30
A+ A-
Από τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Τεράστιο θόρυβο έχουν προκαλέσει πανελλαδικά οι αποκαλύψεις για το όργιο ρουσφετολογικών προσλήψεων, χωρίς καμία διαφανή διαδικασία, που γίνονται στη Βουλή τα τελευταία χρόνια.

Όπως προκύπτει από την κατάσταση, που είχε δημιουργηθεί, βόλευαν ημετέρους όλα τα κόμματα και αυτός ήταν ο λόγος που δεν είχε αποκαλυφθεί τίποτε μέχρι πρόσφατα. Το βάρος των αποκαλύψεων σηκώνει η ΔΗΜΑΡ, η παράταξη που μπήκε για πρώτη φορά στη Βουλή στις τελευταίες εκλογές και δεν έχει αμαρτωλό παρελθόν.

Δεκαέξι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, μεταξύ των οποίων ο Χαλκιδέος Δημήτρης Αναγνωστάκης. κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, με την οποία ζητούν αφενός να καταργηθούν άμεσα τα προνόμια κάποιων ( προέδρου Βουλής, πρώην πρωθυπουργών κ.λ.π.) να διορίζουν στη Βουλή χωρίς διαγωνισμό άτομα της αρεσκείας τους.

Αφετέρου οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ζητούν να δοθούν στοιχεία για τα πρόσωπα που εξακολουθούν να κάνουν χρήση των πιο πάνω προνομίων και συγκεκριμένα: Πόσα άτομα απασχολούν και ποιών κατηγοριών (μετακλητούς, υπαλλήλους Βουλής, δημοσίους υπαλλήλους, αστυνομικούς της Φρουράς της Βουλής).

Επιστροφή