Τα οικονομικά δεδομένα της μεταφοράς στο νέο Δημαρχείο

Τα οικονομικά δεδομένα της μεταφοράς στο νέο Δημαρχείο
27 Αυγούστου 2012, 08:32
A+ A-
Πόσα λεφτά χάνει ο Δήμος Χαλκιδέων από την μετακόμιση σε νοικιασμένο κτήριο;

Σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη μετακόμιση σε νοικιασμένο κτήριο, επί της οδού Ληλαντίων, σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης και ενώ στις Δημοτικές ενότητες υπάρχουν τα πολυτελή πρώην δημαρχεία των Καποδιστριακών Δήμων, ο Δήμος Χαλκιδέων προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση, σε ό,τι αφορά στα οικονομικά δεδομένα της μίσθωσης του νέου κτηρίου: 

" 1. Η αρχική προσφορά του μισθώματος από τον μειοδότη άγγιζε τις 17.000 ευρώ, μειώθηκε από την Επιτροπή Δημοπρασιών στα 13.500 ευρώ και κατόπιν προσωπικής παρέμβασης του Δημάρχου, μειώθηκε (συμπεριλαμβανομένης και της προβλεπόμενης διάταξης περί μείωσης 20%) στα 9.200 ευρώ τον μήνα.

2. Ο Δήμος Χαλκιδέων έχει ήδη αποχωρήσει ή βρίσκεται σε διαδικασία αποχώρησης από μίσθια  -τόσο στην έδρα όσο και στην περιφέρεια- και συγκεκριμένα από τα εξής:

α) Από τρία στη Χαλκίδα (τα δύο Γραφεία Σχεδίου Πόλης από την οδό Αθηνάς και το Πολιτιστικό Κέντρο «Γιαννη Σκαρίμπα» από την οδό Ν. Κακαρά).

β) Από πέντε στο Ληλάντιο (τα δύο Γραφεία Τεχνικών Υπηρεσιών, το Διοικητικών Υπηρεσιών, το Αλλοδαπών και το Πρασίνου), από ένα στη Νέα Αρτάκη (το Ωδείο), από ένα στην Αυλίδα (το μοναδικό μη επιχορηγούμενο από το Κράτος, ΚΕΠ) και από ένα στην Ανθηδόνα (υποκατάστημα ΔΕΥΑΧ), τα οποία είτε έχουν μεταφερθεί, είτε θα μεταφερθούν συντόμως στα Καταστήματα των εδρών των Δημοτικών Ενοτήτων.

Εξέλιξη που σημαίνει, -συν την κρατική επιχορήγηση για τις μεταβιβασθείσες αρμοδιότητες- την εξοικονόμηση συνολικά περίπου 5.500 ευρώ τον μήνα.

3. Η μεταφορά της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου από το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας στο κτήριο Κότσικα, σημαίνει την αυτόματη μεταφορά των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας στο Διοικητήριο και την απελευθέρωση του κτηρίου Γαβριήλ, με το Δήμο να αποφεύγει την καταβολή του μισθώματος των περίπου 16.000 ευρώ το μήνα, το οποίο αναγκαστικά θα του μετακυλιόταν. "

Επιστροφή