Ταλαιπωρία οδηγών χθες στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας

Ταλαιπωρία οδηγών χθες στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας
21 Αυγούστου 2012, 12:47
A+ A-
Σήμερα το πρωί αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.

Μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία χθες των οδηγών που κινούνταν στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Από τις 4 το απόγευμα και μέχρι σήμερα το πρωί στης 9 η κυκλοφορία είχε διακοπεί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τον κόμβο του Κάστρου μέχρι το ύψος των Θερμοπυλών. 

Αιτία ήταν ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που συνέβη 10 λεπτά πριν τις 4 το απόγευμα στο 149 χλμ, όταν ένα δημόσιας χρήσης βυτιοφόρο φορτηγό βγήκε από την πορεία του και ανετράπη. Το φορτηγό ήταν γεμάτο προπάνιο, που είναι ένα εξαιρετικά εύφλεκτο υλικό και ικανό να προκαλέσει μεγάλη έκρηξη σε περίπτωση ανάφλεξής του. 

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως πυροσβέστες που διαπίστωσαν ότι ο οδηγός του φορτηγού βρισκόταν θανάσιμα τραυματισμένος και εγκλωβισμένος στην καμπίνα του. Παράλληλα σήμανε συναγερμός καθώς διαπιστώθηκε διαρροή προπανίου. 

Ειδικοί τεχνικοί δούλευαν όλο το βράδυ προκειμένου να μεταγγίσουν το προπάνιο και να μετακινήσουν με γερανό το φορτηγό. Ο κίνδυνος έκρηξης τελικά αποσοβήθηκε και η εθνική οδός τέθηκε σε κυκλοφορία σήμερα το πρωί. 


Επιστροφή