Η αυθεντική συνταγή μοχίτο

Η αυθεντική συνταγή μοχίτο
27 Αυγούστου 2012, 09:41
A+ A-
Απ' το La bodequita del Medio. 
Κι αν έχεις πιει μοχίτο φέτος το καλοκαίρι. Ξέρεις όμως πώς φτιάχνεται; Ή, για την ακρίβεια, ξέρεις πως το φτιάχνει το μπαρ που εφηύρε το αγαπημένο σου καλοκαιρινό κοκτέιλ; 
Για να μαθαίνεις λοιπόν το La Bodequita del Medio, είναι το μπαρ που γέννησε το Mοχίτο στην Αβάνα της Κούβας. Κι όσο κι αν εμείς το μάθαμε μόλις την τελευταία δεκαετία το La Bodequita έφτιαχνε μοχίτο ήδη από το 1942.
Το συγκεκριμένο κοκτέιλ θεωρείτο μάλιστα το αγαπημένο του "τακτικού" του μπαρ Ερνεστ Χέμινγουει (αν και ο Ερνεστ έπινε μάλλον τα πάντα). 
Ιδού λοιπόν η συνταγή έτσι όπως την προτείνει το κουβανέζικο μπαρ: 

Συστατικά
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη // Χυμός από μισό lime // 2 κλαδιά φρέσκου δυόσμου // 45 ml λευκό ρούμι //  90 ml ανθρακούχο νερό

Εκτέλεση

Σε ψηλό ποτήρι βάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό lime, το δυόσμο και το ανθρακούχο νερό και πιέζουμε με ένα μικρό γουδοχέρι. Προσθέτουμε το λευκό ρούμι και 4 παγάκια. Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι δυόσμο.

Επιστροφή