1,4 δις ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
Στην εκταμίευση 1,4 δις ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προς την Ελλάδα μέχρι το 2015 συμφώνησαν ο πρόεδρος της τράπεζας Βέρνερ Χόιερ, ο Υπουργός Οικονομίας Γιάννης Στουρνάρας και ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.
Η συμφωνία πρόκειται να ενεργοποιηθεί από το φθινόπωρο του 2012 και στόχο θα έχει την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την προώθηση έργων υποδομής.
Η χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ προς την Ελλάδα ήταν μηδαμινή μέχρι πρότινος και οι τρεις άντρες -μετά την συνάντηση που είχαν- τόνισαν σε δηλώσεις τους τη σημαντικότητα της απόφασής τους. Ιδιαίτερα ο κύριος Χόιερ χαρακτήρισε την ένεση ρευστότητας στην ελληνική οικονομία ως μία απόδειξη της πεποίθησης των Ευρωπαίων ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να βγει από την κρίση.