Η Μαρία Σμυρναίου στην επιτροπή που μίλησε με τον υπουργό Εργασίας
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας έκανε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, με αιτήματα την άμεση καταβολή των λειτουργικών δαπανών των Οργανώσεων και της Μισθοδοσίας των εργαζομένων, που παραμένουν απλήρωτοι για 7 μήνες και τη σύσταση του Νέου Φορέα Κοινωνικών Παροχών.
Στην επιτροπή, που συγκροτήθηκε και μίλησε με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση μετείχε και η γενική γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Μαρία Σμυρναίου. Η επιτροπή εξέθεσε στον υπουργό τα προβλήματα και ζήτησε την παρέμβασή του για την επίλυσή τους.
Ο υπουργός δεσμεύτηκε για την καταβολή των δαπανών μέχρι τέλους του 2012 , όσο πιο άμεσα γίνεται και για τη σύσταση του νέου φορέα εξέφρασε την προσωπική δέσμευση ώστε να υλοποιηθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα.
Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό ακολούθησε Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου, από όλη την Ελλάδα, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Από την Εύβοια ήταν παρούσες οι εργαζόμενες του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. Στη Συνέλευση έγινε ανταλλαγή απόψεων και λήψη αποφάσεων για περαιτέρω κινητοποιήσεις.