Παγωμένο τσάι μήλου και μέντας
13 Ιουλίου 2012, 12:22

* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 30 φύλλα φρέσκιας μέντας ή δυόσμου και επιπλέον για το γαρνίρισμα
• 3 κούπες νερό
• 4-5 κουταλιές μέλι
• 2 γαρύφαλλα ολόκληρα
• 5 λεπτές φέτες λεμονιού
• 3 κούπες χυμό μήλου
• 1 μήλο σε λεπτές φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετώ τα φύλλα της μέντας και τα γαρύφαλλα μέσα σε μπολ. Βράζω τις 2 κούπες νερό και το ρίχνω πάνω στα φύλλα, σκεπάζω αμέσως το μπολ και το αφήνω για 10 λεπτά. Σουρώνω το περιεχόμενο του μπολ μέσα σε κανάτα και προσθέτω το μέλι, ανακατεύω να λιώσει και στη συνέχεια προσθέτω το λεμόνι και το μήλο (χυμό και κομμάτια) και 1 κούπα ακόμα παγωμένο νερό. Σερβίρω με μπόλικα παγάκια και γαρνίρω με φρέσκα φύλλα μέντας.
Απολαύστε το!
Δροσιστείτε!

* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Οσο ο υδράργυρος ανεβαίνει, τόσο η ανάγκη μας για δροσιά μεγαλώνει. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να την απολαύσουμε, που δυστυχώς δεν είναι πάντα εφικτοί και δεν πρόκειται να σας τους αραδιάσω εδώ πέρα. Θα σας δώσω, όμως, μια γευστική και πολύ απολαυστική εκδοχή δροσιάς.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 30 φύλλα φρέσκιας μέντας ή δυόσμου και επιπλέον για το γαρνίρισμα
• 3 κούπες νερό
• 4-5 κουταλιές μέλι
• 2 γαρύφαλλα ολόκληρα
• 5 λεπτές φέτες λεμονιού
• 3 κούπες χυμό μήλου
• 1 μήλο σε λεπτές φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετώ τα φύλλα της μέντας και τα γαρύφαλλα μέσα σε μπολ. Βράζω τις 2 κούπες νερό και το ρίχνω πάνω στα φύλλα, σκεπάζω αμέσως το μπολ και το αφήνω για 10 λεπτά. Σουρώνω το περιεχόμενο του μπολ μέσα σε κανάτα και προσθέτω το μέλι, ανακατεύω να λιώσει και στη συνέχεια προσθέτω το λεμόνι και το μήλο (χυμό και κομμάτια) και 1 κούπα ακόμα παγωμένο νερό. Σερβίρω με μπόλικα παγάκια και γαρνίρω με φρέσκα φύλλα μέντας.
Απολαύστε το!