Ο Ρένος Χαραλαμπίδης στη Χαλκίδα
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2012» και των τριήμερων εκδηλώσεων (24,25 και 26 Ιουνίου) «Χορέψτε, τραγουδήστε, παίξτε και χαρείτε», του Συλλόγου «Τʼ ΑΛΩΝΑΚΙ».
Ομιλητές στην παρουσίαση του βιβλίου θα είναι ο Νίκος Βικέτος, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Σμυρναίων Ελλάδας και ο συγγραφέας Σταμάτης Τσαρουχάς. Ο Ρένος Χαραλαμπίδης, εκτός από το συντονισμό, θα διαβάσει και αποσπάσματα από το βιβλίο.
Επιπλέον, θα ερμηνευτούν παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας από Ευβοιώτες μουσικούς, με την συμμετοχή του συνθέτη και τραγουδοποιού Χρήστου Τσιαμούλη.
Τέλος, θα χορέψει η χορευτική ομάδα του Συλλόγου «ΤʼΑΛΩΝΑΚΙ» ενώ θα προβληθούν αποσπάσματα από αρχειακό υλικό για τη Μικρασιατική καταστροφή που επιμελήθηκε ο Πρόεδρος του Αρχείου Ευβοϊκών Σπουδών (Τμήμα Χαλκίδας) Αριστείδης Αράπογλου.