Τεράστιες ζημιές στις κερασιές της Εύβοιας από την χαλαζόπτωση
2 Ιουνίου 2012, 12:53
Με κατεπείγον έγγραφο στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής Σταμάτης Καπελέρης αναφέρει τις ζημιές, που υπέστησαν οι περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, από την χαλαζόπτωση στις 26 και 27 Μαΐου.
Διαβάστε τι αναφέρει το έγγραφο του Σταμάτη Καπελέρη στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ.

Σε ότι αφορά την Εύβοια αναφέρθηκαν ζημιές στις Τοπικές - Δημοτικές Κοινότητες Βέλους, Κριεζών , Λεπούρων, Μετοχίου Διρφύων και Βιτάλων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου. Αναλυτικά δηλώθηκαν οι παρακάτω ζημιές:
Αμπέλια = 100 στρέμματα, Οπωροφόρα = 10 στρ., Καρπούζι = 60 στρ., Τομάτα = 50 στρ., Βρώμη = 300 στρ., Κερασιές, περισσότερα από 5.000 δένδρα. Ο κ. Καπελέρης στο έγγραφό του επισημαίνει:
"Παρακαλούμε για την επίσπευση εξατομίκευσης των ζημιών και την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς, για την αντιμετώπιση άμεσων και ζωτικών οικονομικών αναγκών τους, σε μια περίοδο που η υπάρχουσα κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά την αγροτική οικονομία των αγροτών μας."