Αγγουράκι τουρσί

Αγγουράκι τουρσί
29 Ιουνίου 2012, 10:00
A+ A-
Το καλοκαίρι σε μια γυάλα



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Κι αφού λοιπόν μείναμε εδώ να τα λέμε. Κι αφού σας άρεσε η προηγούμενη συνταγή κι αφού το καλοκαίρι είναι εδώ και μας δίνει τόσο όμορφα υλικά, ας κάνουμε μια προσπάθεια να το γευτούμε όσο περισσότερο γίνεται. Αγγουράκι τουρσί, μπόλικο και υπέροχο, κεράστε το απλόχερα και μη σκάτε αν τελειώσει αμέσως. Θα το φτιάξετε πολλές φορές, μιας και το καλοκαίρι μας είναι μεγάλο, τα βραδάκια όμορφα, τα ουζάκια συχνά και οι φίλοι μπόλικοι. Άντε λοιπόν, στην υγειά μας!


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 1 κιλό αγγούρια σε στρογγυλά φετάκια

• 2 κουταλιές χονδρό αλάτι

• 1,5 κούπα μηλόξιδο

• 3/4 κούπας λευκό ξίδι

• 1/3 κούπας νερό

• 1 ½ κουταλιά ζάχαρη

• 1 κουταλάκι σπόροι λευκής μουστάρδας

• 1 κουταλιά κόκκινο πιπέρι σε κόκκους

• 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτά φετάκια



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μεγάλο μπολ τοποθετώ τις φέτες αγγουριού, καλύπτω με το αλάτι και αφήνω να σταθούν για 2 ώρες. Στο μεταξύ σε μικρή κατσαρόλα προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζεσταίνω χωρίς να φέρω σε βρασμό ανακατεύοντας για λίγο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει, σκεπασμένο. Ξεπλένω κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό τα αγγούρια πολύ καλά και τα στεγνώνω εξίσου καλά. Τα τοποθετώ σε γυάλινο βάζο και τα σκεπάζω με το μείγμα του ξιδιού. Κλείνω και φυλάω στο ψυγείο.


Απολαύστε το!

Επιστροφή