Ψητά κεφτεδάκια

Ψητά κεφτεδάκια
15 Ιουνίου 2012, 10:39
A+ A-
Εύκολα και καλοκαιρινά.



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Ο καιρός καλοκαιρινός, το μπαλκόνι μας με θέα τη θάλασσα κι αν ακόμα δεν είναι έτσι το μυαλό μας, σίγουρα είναι εκεί. Ξέρω ότι θέλετε να τα προλαβαίνετε όλα και αφήνετε για το τέλος τον εαυτό σας. Οργανωθείτε και θα γίνουν όλα, χωρίς να στερηθούμε και το μπανάκι. Επιλέγω έξυπνα πιάτα που είναι όμορφα και γρήγορα.  Σήμερα θα ψήσω τα κεφτεδάκια μου αντί να τα τηγανίσω. Ταυτόχρονα, θα ψήσω και τις πατάτες για τη σαλάτα, είναι πολύ πιο νόστιμες. Μʼ αυτό τον τρόπο προσέχω τη γραμμή όλων, κάνω οικονομία στο ρεύμα και στο χρόνο μου. 


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• ½ κιλό κιμά βοδινό

• ½ κιλό κιμά χοιρινό

• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

• 2 κουταλιές ελαιόλαδο

• 1 κούπα ψίχουλα από φρέσκο ψωμί

• ½  κούπα φρέσκο γάλα

• 2  αβγά

• 1/4 κούπας δυόσμο ψιλοκομμένο

• Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μικρό κατσαρολάκι σοτάρω ελαφρά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, χωρίς όμως να πάρει χρώμα, περίπου 6 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και συνεχίζω ακόμη για 2-3 λεπτά. Αφήνω στην άκρη να κρυώσουν. Στο μεταξύ, χτυπώ τα αβγά, τα ανακατεύω μέσα στο γάλα και προσθέτω τα ψίχουλα του ψωμιού. Σε λεκάνη ανακατεύω τους κιμάδες και προσθέτω το δυόσμο, το μείγμα του γάλακτος και του κρεμμυδιού, καρυκεύω και ζυμώνω για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μου. Τοποθετώ το μείγμα του κιμά στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθω κεφτεδάκια και τα αραδιάζω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνω στους 200 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά. Σερβίρω με πατατοσαλάτα.


Απολαύστε τα!

Επιστροφή